No jaa, josko se olisi aika näin vuoden vaihteen kunniaksi yrittää taas blogia elvytellä?! Vuosi 2010 on nyt paketoitu ja 2011 haasteineen ja tavoitteineen on jo hyvässä vauhdissa Hymy

Elokuussa oli Espoossa PSK:n järkkäämä nome-b koe. Olin siellä lauantain töissä hakuruudun täyttäjänä alo-luokassa ja sunnuntaina sitten katsomon puolella. Aapelin kasvattaja Nina starttasi Aapelin velipuolen kanssa avo:ssa. Kamala ajatus miten paljon sitä voikaan itse starttaajana jännittää kun jo katsojanakin syke nousee ihan riittävästi tuttuja kannustaessa Yllättynyt

Elokuussa käytiin myös Vesipeto-treffeillä Taattisten tilalla. Ensin tehtiin vesitreeniä Ninan kanssa ja sitten markkeerauksia Kati Tuomisen johdolla. Ja lopuksi tietysti syömingit ja turinoinnit! Oli tosi kiva päivä, hieno keli, hyviä tehtäviä ja aina on tietty kiva nähdä sukulaisia omistajineen!

1294074879_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Syyskuussa me ihmiset olimme viikon verran etelän lämmössä keräilemässä energiaa pitkän talven varalle. Pojat olivat Inkoossa hoitolassa. Heille oli varattuna vähän suurempi yksiö jossa sen viikon sitten kahteen viljoon asustelivat. Se hoitoon jättäminen taisikin olla ihmisille jännempi paikka kuin koirille Nauru Hyvin oli mennyt, Konstasta oli tullut tallityttö lomamme aikana, hoitotädin kanssa se oli siellä siivonnut karsinoita ja vienyt hepoille heinää. Aapeli oli enemmänkin viipottanut omillaan siinä pihapiirissä ja tehnyt tärkeitä hommia muiden koirien pihalle jemmaamien luiden parissa! Pojilla oli niin kova touhu päällä kun menimme niitä hakemaan, että hyvä että tervehtiä ehtivät kun olivat jo omissa hommissaan! Kivahan se oli huomata että olivat viihtyneet, kynnys viedä uudelleen on nyt huomattavasti matalampi Hymy

Syyskuussa kävin Minnan kanssa katsomassa Nurmijärvellä WT-koetta ja niin se pieni WT-kipinä taas syttyi. Rastien tehtävät olivat tosi mielenkiintoisia seurata! Meille olisivat kyllä alo:nkin tehtävät olleet liian vaikeita. Mutta vaikka kokeesta olikin kyse niin kummasti sieltäkin tarttui treeni-ideoita mukaan.

Syyskuussa oli myöskin PSK:n nome-b Raaseporissa. Olin kokeessa sunnuntaina töissä alo-luokassa venemiehenä ja hommia riitti; veneestä tuli markkeeraus, sillä vietiin ohjaus-sorsa paikalleen ja täytettiin hakuruutuakin kahden riistan osalta Nauru Oli jännä seurata koetta veneestä käsin, yleensähän suoritukset näkee "takaa" päin mutta tällä kertaa näkökulma oli edestä. 

Lokakuun puolivälissä Aapeli käytiin kuvauttamassa Skutilla. Tuloksena puhtaat A/A lonkat ja 0/0 kyynärät. Myös sydän ja polvet priimaa. Aapeli sai kovasti Skutilta kehuja rakenteestaan ja ulkonäöstään, on kuulemma terveen näköinen ja ns. vanhanajan lapukka. Niin onkin Nauru

1294075009_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lokakuussa osallistuin Aapelin kanssa umn:n järjestämään nome-koulutukseen. Vetäjänä oli Piki Silvennoinen ja koulutuksen pääpaino oli linjassa. Taas saatiin aimo annos ajattelemisen aihetta ja vinkkejä. Tehtävien suoritukset eivät meille menneet ihan putkeen. Pääasialliseksi kompastuskiveksi muodostui se, että Aapelin nenä oli jäänyt ilmeisesti kotiin. Näin jälkeenpäin ajateltuna, minun olisi pitänyt paremmin Aapelia valmistella ja vähän herätellä ennen koulutuksen alkua, jospa se nenä olisi siitä auennut ja juoksentelut olisivat jääneet vähemmälle. Mutta jäi mieleen hyvääkin. Aikamoisesta paineesta huolimatta (muut koirat vierellä, damien heittely) Aapeli pysyi hienosti vapaana mun vieressä odottamassa omaa vuoroaan vaikka ryhmässä tapahtui muutamia karkaamisiakin.

1294075288_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Marraskuussa käytiin Aapelin kanssa Valkealassa Janne Lähteenaron ja Pauliina Aholan WT-koulutuksessa. Ihan mukava kokemus. Aapeli vaan kävi niin kierroksilla että mm. karkasi markkeeraukseen "tuomarin" lähetysluvasta ja linjalle kun otin remmiä pois kaulasta. Koulutuksen jälkeen oli harjoituskoe jossa jäimme ihan viimeisten joukkoon. Valitsin tietoisesti pisteiden menettämisen sen sijasta, että olisin tarjonnut Aapelille karkaamisen vahvistamisen mahdollisuutta ja pidin koiran taippariotteessa lähetysluvan saamiseen saakka. Päivän aikana treenattiin seuraamista ja yleistä koiran hallintaa, lähihakua, markkeerauksia ja linjaa.

1294075375_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Marraskuussa käytiin myös Ylläksellä reilun viikon "hiihtolomalla". Oli ihan tajuttoman ihanaa kun varsinainen kausi ei vielä ollut alkanut niin ihmisiä oli tosi harvoissa mökeissä ja ulkoilla sai ihan rauhassa. Pojille porot oli aika kova sana.

1294075567_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Marraskuussa käytiin myös Konstan kanssa hirvijahdissa Sipoossa. Tosi rankka päivä meille molemmille mutta viimeisestä ajosta onneksi tuli saalista! Konstaa pelotti niin pirusti maassa pötköttävä sorkka-jaakko mutta sisälmyksistä saadut maistiaiset kyllä upposivat ja kaatopaikkaakin piti vähän maistella Nauru Seuraavalla jahtikaudella taas toivottavasti mukana!

1294076229_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Seuraavaksi ohjelmassa onkin sitten Aapelin silmäpeilaus 8.1. Apexissa Sari Jalomäen syynissä.

Vuoden 2010 oikeastaan ainoa varsinainen tavoite, Aapelin NOU1 tulos saavutettiin ja joulunpyhinä oli aikaa miettiä mitä tavoitellaan tänä vuonna. Konsta olisi tarkoitus käyttää näyttelyssä ja startata sen kanssa mejä-kokeessa. Varsinaisia tulostavoitteita en aio asettaa, kunhan nyt nämä "eka kerrat" saataisiin hoideltua Hymy Aapelin kanssa ihan ykköstavoite on startata nome-b kokeessa. Tai toivottavasti vähän useammassakin! Toissijaisia tavoitteita ovat sitten WT- ja mejä-startit. Riippuen siitä miten aika ja energia riittävät treenaukseen.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

1294075762_img-d41d8cd98f00b204e9800998e